Den här hemsidan hör till Släktföreningen Rossi i Rautalampi rf.

Släktföreningen är för ättlingar till Ambrosius (Brusius) Rossi som levde sitt liv i Rautalampi, Finland, närmare sagt i byn Kärkkäälä f o m slutet av 1630-talet. Han började använda efternamnet Rossi år 1640. Ambrosius pappa hette Matti men det finns inte längre någon information om honom. Ambrosius var torpare i Kärkkäälä. Han var gift två gånger, hans första hustru hette Riitta och den andra Dordi. I familjen fanns det åtminstone fem söner (Matti, Heikki, Brusius, Juho och Mikko) samt en dotter, Vappu. Den sista anteckningen som gäller Ambrosius är från år 1668.

Ambrosius ättlingar tycks bo överallt i Finland och t o m överallt i världen. Om Du tror att Du hör till vår släkt och vill eventuellt bli medlem i vår släktförening, var så god och kontakta oss: suvirossi(at)hotmail.com