Ajankohtaista

Rautalammin Rossien sukuseura ry:n sukujuhla ja -kokous pidettiin Leppävirralla 2.-3. heinäkuuta 2016. Paikkana oli upea, monitoiminen hotelli Vesileppis, paikalle saapui mukava määrä Rosseja läheltä ja kaukaa - ja sääkin oli enimmäkseen mitä mainioin. Sukutapaamisesta kerrottiin tarkemmin marraskuun 2016 jäsenkirjeessämme!

Sukuseuran jäsen! Muistathan ilmoittaa jäsenvastaava Suvi Rossille osoitteen- ym. tietojen muutoksesi!

Rautalammin Rossien sukuseura ry:n jäsenet kokoontuivat sukukokoukseen ja sukujuhlaan 6.-7.7.2013 Jyväskylässä. Sukutapaamisen pitopaikaksi oli valittu Hotelli Alba. Lauantain ohjelmaan kuuluivat sukutori, lounas seisovasta pöydästä, sukuseuran sääntömääräinen vuosikokous, lähivesiristeily s/s Suomella sekä iltajuhla illallisineen. Sunnuntaina osallistuttiin jumalanpalvelukseen Kuokkalan kirkossa sekä laskettiin seppele sankarihaudoilla Vanhalla hautausmaalla.

22.10.2011 sukuseuran hallituksen kokouksessa puheenjohtaja Jouni Elomaa luovutti sukuseuran pöytästandaarin nro 5 sukuseuran entiselle puheenjohtajalle Matti Rossille 75-vuotispäivän merkeissä.

Sukuseuran pöytästandaari nro 4 on luovutettu sukuseuran ensimmäiselle puheenjohtajalle Yrjö Rossille.

Sukututkimustyöryhmä jatkaa toimintaansa. Suurena tavoitteena on saada aikaan sukukirja. Perustietoa sitä varten on olemassa 1600-luvulta lähtien, mutta sitä on täydennettävä ja tarkistettava virheiden ja väärintulkintojen karsimiseksi. Tärkeätä on myös julkaisua varten ja muutenkin suvun tietojen syvällisemmäksi kartoittamiseksi saada kokoon valokuvamateriaalia ja eri muodoissa kuvausta siitä, miten sukumme jäsenet ovat eläneet ja olleet. Tarkoituksena on myös yhteydenpitomme ja toimintamme jäsentämiseksi pyrkiä organisoimaan eri sukuhaaroittaista työskentelyä. Materiaalia voi lähettää sukututkimustyöryhmän jäsenille (ks. 'Yhteystiedot'-alasivu).

Rautalammin Rossit sukuseura ry:n sukukokous ja sukujuhla järjestettiin 3.-4.7.2010 Rautalammilla Korholan kartanossa. Helteiseen viikonloppuun oli ilmoittautunut 57 sukuseuran jäsentä.

Lauantain ohjelmassa oli lounas, varsinainen vuosikokous ja sukututkimuksemme esittelyä. Puheenvuoroja sukututkimuksesta käyttivät kirkkoherra Raimo Jalkanen, sukututkijamme Tommy Koukka sekä sukurekisterin ylläpitäjä Reino Ahola. Oili Marski Korholan kartanosta kertoi kartanon historiasta.

Sukututkimustorilla saattoi käydä tutkimassa omia juuriaan ja päivittää omia tietojaan sukurekisteriin. Juha "Hunaja-Jussi" Rossin juontamaan iltajuhlaan kuului illallisen lisäksi Rautalammin kunnanjohtajan Risto Niemelän, kansanedustaja Markku Rossin sekä Juha Rossin säätiön hallituksen varapuheenjohtajan Kyösti Markkasen puheenvuorot. Sukuseuran pöytästandaari nro 3 luovutettiin Rautalammin kunnalle. Pekka Rossin kokoama rautalampilainen kvartetti lauloi ja suonenjokelainen harrastelijateatteri liikutti juhlaväkeä. Sukukokouksessa valittu uusi seuran hallitus järjestäytyi, uusi kokoonpano on nähtävissä 'Hallitus'-alasivulla.

Sunnuntaina oli vuorossa jumalanpalvelus Rautalammin kirkossa. Kukkaiskirkossa saarnasi lääninrovasti, runoilija Risto Kormilainen. Hannes Rossi ja Matti A. Rossi osallistuivat tekstinlukijoina. Jumalanpalveluksen jälkeen laskettiin kukkalaite sankarivainajien muistomerkille ja nautittiin kirkkokahvit kirkkopuistossa. Halutessaan sai osallistua myös kirkkokonserttiin, jossa esiintyivät bassobaritoni Jussi Merikanto, mezzosopraano Emriikka Salonen ja pianisti Matthias Veit. Kiitos kaikille sukukokoukseen ja sukujuhlaan osallistuneille!

Rautalammin Rossien sukuseuralle on perustettu seuran hallituksen mandaatilla ryhmä Facebookiin. Toivomme sinnekin yhteydenottoja ja vilkasta keskustelua.

Pöytästandaari nro 2 on luovutettu Maija-Liisa Isakoville kiitoksena mittavasta työstä sukututkimuksessa ja sukutietojen kokoamisessa sekä työstä sukuseuran hyväksi.

Rautalammin Rossien vaakuna on otettu käyttöön, ensin pöytästandaareina sekä jäsenkirjeen tunnisteessa. Vaakunaa esiteltiin edellisessä sukuseuran kokouksessa Hankasalmella. Suurkiitos Veli-Matti Rossille, joka suunnitteli vaakunan asiantuntevasti! Pöytästandaari nro 1 luovutettiin Veli-Matti Rossille kiitoksena tästä työstä sukuseuran hallituksen kokouksessa 25.10.2008 Jyväskylässä. Suvun jäsenen pitää neuvotella vaakunan käytöstä sukuseuran hallituksen kanssa, joten ilman hallituksen hyväksyntää vaakunaa ei saa käyttää omiin tarkoituksiin.