Keskustelu

Seppo rossi , seppo.rossi@pp.inet.fiSuvun vaakuna19.5.2008 21:17
Olisiko mahdollista saada viime jäsenkirjeessä mainitusta suvun vaakunasya kuva, esimerkiksi tänne sukuseuran sivuille. Kuvaa voisi käyttää mm. käyntikortissa.
Harvinaisen edustava ja selkeä internetsivusto!
Terweisin Seppo Rossi

Suvi RossiRe: Suvun vaakuna22.5.2008 17:43
Hei! En uskalla laittaa vaakunaa ainakaan vielä nettiin, koska se on sieltä kaikkien - sukuun kuulumattomienkin - imuroitavissa. Meidän kaikkien varmaan pitää ensin käydä keskustelua yleisesti vaakunan käytöstä. Kommentoikaa!

Joonas RossiRe: Suvun vaakuna9.2.2010 15:29
Onko kuva suvun vaakunasta ollut jossain painetussa julkaisussa? Minä ja varmasti moni muukin olisi kiinnostunut kuvasta.

Suvi, jos julkinen nettijako ei ole mahdollista, niin voisiko kuvaa "levittää" jotenkin muuten?

Suvi RossiRe: Suvun vaakuna18.2.2010 22:03
Hei! Suvun jäsenen pitää neuvotella vaakunan käytöstä sukuseuran hallituksen kanssa, - ilman hallituksen hyväksyntää vaakunaa ei saa käyttää omiin tarkoituksiin. Näin päätettiin hallituksen kokouksessa. Vaakuna on painettuna ja nähtävissä esim. jokaisessa sukuseuran jäsenkirjeessä tunnisteena.

Katariina GranatRe: Suvun vaakuna23.3.2010 11:27
Hei, suvun vaakuna on jo nyt netissä, siellä niittyvillan kotisivulla. Näinhän se menee, ei vaakunaa voi suojella pitämällä sitä piilossa. Eikö vaakunoita suojele samat tekijänoikeudet kuin kaikkea muutakin?

RossiRe: Suvun vaakuna25.3.2010 15:03
Eikös kaikki rekisteröidyt porvarisvaakunat ole nähtävillä Heraldisen seuran sivuilla?

Suvi RossiRe: Suvun vaakuna27.3.2010 15:45
Niittyvillan sivulla oleva vaakuna ei ole meidän vaakunamme, mutta Suomen Heraldisen Seuran sivuilta se löytyy, käykääpä katsomassa siellä: http://www.heraldica.fi/Etusivut/suomi.htm --> Toiminta --> Vaakunarekisteri --> Porvarisvaakunat --> Rautalammin Rossien sukuseura.

Vaakuna on siis seuramme toimeksiannosta suunniteltu.

Katariina GranatRe: Suvun vaakuna27.3.2010 17:15
Kiitos Suville vastauksesta. Heraldinen Seura on julkaissut kirjan, tässä ote seuran näkemyksestä:
"Jokaisella on oikeus omaan vaakunaan. Vaakunakirjan tekijät toivovat, että teos antaa virikkeen oman suku-, perhe- tai henki­lövaakunan hankkimiseen. Vaakunaa voi esimerkiksi käyttää kirjan­omistajanmerkissä tai valmistuttaa siitä isännänviirin taikka suvun pöytäviirin. Kirja tarjoaa lukuisia hyviä esimerkkejä persoonallisista vaakunoista."

Toivoisin, että Rautalammin Rossien seura tiedottaisi vaakunan käytöstä ja sen hankkimisesta omaan käyttöön (pöytäviiri, isännän viiri).

Suvi RossiRe: Suvun vaakuna29.3.2010 19:41
Kuten Ajankohtaista-osiossa ilmenee, olemme teettäneet pöytästandaareja, joita luovutetaan kiitoksena seuran toiminnassa ansioituneille. Tulevan kesän sukukokouksen/juhlan yhteydessä Rautalammilla on tarkoitus lanseerata joitain tuotteita. Tästä ilmoitetaan myöhemmin. Hallitus voi seuraavassa kokouksessaan keskustella vaakuna-asiasta ja tiedottaa sitten asiasta jäsenkirjeessä ja kotisivuillakin.

Edelleen kuitenkin huomautan, että kyse on siis Rautalammin Rossien sukuseuran vaakunasta, ei siis pelkästään Rossi-nimisten vaakunasta. Mielestäni seuramme hallituksella on oikeus valvoa, millaisissa yhteyksissä vaakunaa käytetään, vaikka se tietenkin käytännössä olisikin haasteellista. Jokainen sukuseuran jäsen, joka haluaa käyttää vaakunaa, voi tiedustella asiasta hallitukselta. Jos tiedusteluja tulee runsaasti, voidaan pohtia yhteisiä periaatteita.

Asia vaatii minunkin mielestäni hallituksen kannanottoa. Hyvä, että asiasta keskustellaan ja kuullaan jäsenten mielipiteitä.

Katariina GranatRe: Suvun vaakuna30.3.2010 19:06
Hei,
melkein jo säikähdin huomautustasi lukiessani, että olisin loukannut sukuseuraa kyselemällä suvun vaakunan perään. Onneksi loppulauseessa kuitensin siunasit keskustelun...Kiitos!
Minäkin haluan naisena ehdottomasti huomauttaa, että kuulun nimenomaan Rautalammin Rosseihin, vaikka en kanna Rossi-sukunimeä; se jäi Anna-mummolleni.
Ja minunkin mielestäni vaakuna-asiassa hallituksella on toimintavalta; päätösvalta kuulunee seuralle (vuosikokoukset).
Tiedusteluja vaakunan laajemmasta käytöstä ei tule, jos vaakuna säilyy salaisuutena ja palkintona.
"Jokaisella on oikeus vaakunaan." Vaakuna ei siis mielestäni kuulu vain seuran toiminnassa ansioituneille - vaikka he todellakin tekevät tärkeätä työtä suvun eteen.

Minä (kuitenkin) haluaisin hankkia rahalla esimerkiksi pöytäviirin pienimuotoisia sukupäivällisiä juhlistamaan.
Kaikilla suvun jäsenillä ei ole mahdollisuutta ansioitua. Suvun parissa elää kuitenkin lukematon määrä ihmisiä, joille suvun jäsenyys tulisi ikään kuin todeksi konkreettisen vaakunan avulla - tavalla tai toisella.

Suvi RossiRe: Suvun vaakuna2.4.2010 8:08
Hei!
Vaakunaa ei todellakaan ole ollut tarkoitus piilotella mitenkään, asiasta pitää vain keskustella. Vaikka vaakuna on ollut olemassa jo viime sukukokouksestamme saakka, on asia kuitenkin vielä uusi. Hallituksen kokouksia on muutaman kerran vuodessa ja sukukokouksia vielä harvemmin, kerran kolmessa vuodessa, joten epävirallinenkin keskustelu on paikallaan.

Kuten jo mainitsin, tulevan kesän sukukokouksessa ja -juhlassa on tarkoitus lanseerata joitain tuotteita, joita jokainen sukuseuraan kuuluva voi siis hankkia itselleen. Pöytästandaareja on teetetty toistaiseksi mainitsemaani tarkoitukseen. Tästäkin asiasta voidaan keskustella, eli millaisia tuotteita sukuseuran jäsenet haluaisivat.

Hyvää pääsiäistä kaikille!

Pirkko JänttiRe: Suvun vaakuna18.5.2010 22:33
Hei! Niin, todellakin minun NiittyVilla-sivulla oleva iso R-kirjain ei todellakaan ole mikään vaakuna. Tein sen vain ihan koristeellisuuden vuoksi, kun juuri sillä sivulla on pikkuisen hisorian makua.

Mitä tulee eglanninkielisiin sivuihin olisi se hyvin kannatettava ajatus. Teettää vain kovasti työtä. Erittäin paljon tulee NiittVillan sivulle kävijöitä USA:sta ja Ruotsista hakusanalla Rossi-suku.

Suvi RossiRe: Suvun vaakuna23.5.2010 21:29
Hei! Täytyypä koettaa saada tuotettua jotain materiaalia tänne kotisivuille myös ruotsiksi ja englanniksi. Jos vain päivissä olisi muutama tunti lisää... Tahtoo työ haitata tätä harrastustoimintaa! Facebook-sivuillemme laitoin keskustelunavauksen myös englanniksi ja sinne tuli mukavasti kommentteja eri puolilta maailmaa - joten kannatettava ajatus! Jospa kokeilen keskustelunavauksella myös täällä?

Pomarkun RossiRe: Suvun vaakuna8.7.2010 9:33
Terve kaikille! Ensiksi täytyy kehua, että olette hienot sivut tehneet. Kommentoin asiaa ehkä hieman ulkopuolisena... mutta kommentoinpa kumminkin... :) Vaikka jokaisella on oikeus omaan vaakunaan on Suvi oikeassa siinä, että kyllä sen käyttöä tulee mielestäni valvoa ja sopia säännöt sen käytöstä. En minäkään halua, että meidän vaakunaamme käyttävät kuin siihen "oikeutetut" eli aidot sukulaiset. Tässä tapauksessa Pomarkun Rossilaiset. PS. Onkohan Rautalampien Rosseilla ja Pomarkun Rosseilla yhteiset juuret Vanhasta Sastalamasta? Onko teillä tietoa? Meillä kun juuret menevät sinne n. 1680-90 luvulla ja sieltä löytyy Rosseja jo 1500 luvulta.. Onnittelut vielä kerran hienoista sivuista ja hyvää kesää kaikille!

Paavo RossiRe: Suvun vaakuna3.10.2010 17:00
Hienosti lihuu lipputangossa Rautalammin Rossien "isännnänviiri" Pohjanmaallakin.

Kiinnostaisi vaan tietää "mitä se on" värit ja kuviot viirissä. Miten ne liittyy sukuun jne.

Raimo HarjuRe: Suvun vaakuna14.3.2011 1:11
Pomarkun Rossi-suku on peräisin Mouhijärven Yliskallon kylän Rossilta ja tulivat Pomarkkuun 1600-luvun lopullaVastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: